Thema voeding bij de kleuters

3-4-2017

In februari hebben de kleuters allemaal gewerkt aan het thema voeding. Omdat we op Waterrijk onderzoekend leren heel belangrijk vinden, laten we tijdens dit thema veel ideetjes en vragen uit de kinderen komen. In groep 12a en 12b werd een pizzeria ingericht en in groep 1-2c werd brood gebakken.

In groep 1-2d bleek veel belangstelling voor pannenkoeken. De kinderen bedachten de onderzoeksvragen en gingen vervolgens ontdekkend aan de slag. Zo vroegen we ons of hoe pannenkoeken eigenlijk worden gemaakt. Dat betekende pannenkoeken bakken in de klas! En natuurlijk ook opeten! In de huishoek richtten we een pannenkoekenrestaurant in. Ook wilden de kleuters graag weten waarom pannenkoeken eigenlijk lekker smaken. Dat was een interessante aanleiding om het verder te hebben over de verschillende smaken en over wat ongezond is en wat gezond is.