Uitdagende start groep 8

6-9-2016 Donderdag: 1 september.

Wat een leuke dag hebben we achter de rug. Vanmorgen bij de vreedzame school ging het over schoolregels. Al eerder deze week had elk groepje mogen bedenken en bespreken welke schoolregels zij zouden invoeren als zij de baas van de school waren. Vandaag moesten ze er een uitkiezen en argumenten bedenken om de rest van de klas te overtuigen. De rest van de klas moest " tegen" zijn. Er kwam een heel boeiend gesprek op gang over de regel" je mag zelf bepalen of je voor een instructie op school komt" Mooie oplossing hoe je dan instructie thuis zou kunnen volgen ; juf moet online met instructie filmpjes. Maar als je de instructie online volgt: hoe stel je dan vragen? Appen, mailen, skypen. Ja de digitale wereld in het onderwijs. Maar als belangrijk tegen argument kwam wel de sociale aspecten naar boven, vrienden , samen leren, samen spelen e.d.
Heel duidelijk werd ook je eigen verantwoordelijkheid, want hoe bepaal je of je wel of niet bij een instructie op school aanwezig moet zijn?

Gisteren hadden we al de aftrap gedaan van het project over schilders met kijken naar schilderijen van Keith Haring, Andy Warhol en Maurits C. Escher en daarna erover praten. Maar vandaag gingen we zelf aan de slag als een van de drie kunstenaars. Leuk, spannend en boeiend.
Dit is wel de op stap naar het project Dali voor de hele school, vanaf 27 september. Op 13 oktober hebben we daarvan de afsluiting . Houdt u daar vast rekening mee in uw agenda.

Overige berichten