De Juffen & Meesters

Wat heb je altijd al willen weten van je juf of meester? Wat eten ze graag? Zijn ze sportief? Wanneer zijn ze jarig?
En wat vinden ze van het werken op onze school?

Annelies van Dunschoten
Jarig: 19 september
Lievelingskleur: wit
Lievelingseten: Italiaans, maaltijdsalades en spekkoek!
Hobby's: Lezen, winkelen en leuke uitjes maken met mijn gezin of met vriendinnen.

“Met veel plezier werk ik op OBS Waterrijk. Het is leuk om de kinderen elke dag te zien spelen, leren en ontdekken. Ik vind het fijn om een onderdeel te zijn van het gedreven, enthousiaste team en om een deeltje te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van de leerlingen en de school.”

Danielle Lemmen
Jarig: 29 december
Lievelingskleur: oranje
Hobby’s: winkelen met vriendinnen, zwemmen en reizen
Lievelingseten: Pasta met tomaat en mozzarella

"Ik werk sinds kort op OBS Waterrijk en vind de sfeer op school erg gezellig! De kinderen en het schoolteam zijn enthousiast en leergierig. Ik vind het bijzonder om een stukje te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen."

Esther Wattimena-Meijer 
Jarig: 23 oktober

"Het is een hele gezellige school met leuke leerkrachten waar een hele goeie sfeer is. Ik vind alles aan mijn werk heel erg leuk. Mijn werk is heel afwisselend, ik doe alle administratie van de leerlingen, alle financiële zaken en nog veel meer."

Eveliene Wormgoor 
Jarig: 30 oktober
Lievelingskleur: Donkerblauw
Hobby’s: Het liefst ben ik buiten om te hardlopen, skaten, wandelen en in het zonnetje te zitten. In het weekend vind ik het leuk om met vriendinnen nieuwe koffie- en lunchplekjes te ontdekken. Verder houd ik van muziek. Ik speel hobo in een orkest en luister graag naar muziek.
Lievelingseten: De Marokkaanse keuken. Tajine, zoete abrikozen, kruiden, lamsvlees, couscous…heerlijk!

"Elke ochtend ga ik met veel plezier naar mijn werk. Kinderen, ouders, collega’s iedereen loopt met een glimlach rond. Het team vind ik heel prikkelend en inspirerend. Veel collega’s hebben zich ergens in gespecialiseerd en inspireren het team om ons onderwijs nog beter en leuker te maken. Op obs Waterrijk ben ik groepsleerkracht en samen met mijn collega Manja kunst- en cultuurcoördinator. Ik heb de mooie taak om te zorgen dat er een doorlopende leerlijn (groep 1 t/m 8) is voor kunst en cultuur. Samen met het team leren we de kinderen creatiever te zijn door creatief te denken en leren creëren in plaats van een al vastliggend eindresultaat. Eigenschappen die de kinderen van onze school, in deze snel veranderende wereld, goed kunnen gebruiken. Maar we laten de kinderen ook kennismaken met kunstwerken, schilders, kunststromingen, tentoonstellingen, drama, muziek, film, fotografie."

Gert-Jan van Jaarsveld
Jarig: 5 juni
Lievelingskleur: turkoois (turquoise); dat is niet blauw en niet groen, maar blauwgroen
Lievelingseten: uiensoep vooraf, pittige lasagne en yoghurtijs toe, met een kopje espresso (mmm...)
Hobby's: graag ben ik buiten; om te genieten van de natuur en om te sporten; favoriete sport is Capoeira

"Het leukst aan Waterrijk is om samen met plezier te leren. Elke dag weer nieuwe dingen leren, met elkaar in de klas en samen met alle collega’s van het Waterrijk-team."

Gwendolyn van Sijl
Lievelingskleur: geel en rood
Lievelingseten: Pizza, stampot en lasagne
Hobby's: viool spelen, wandelen en kinderboeken lezen

"Ik vind het leuk op Waterrijk dat we als meester en juffen steeds bezig zijn het onderwijs voor de kinderen nog leuker, beter en aantrekkelijker te maken, zodat ieder kind zich fijn voelt op school en met plezier naar school gaat!"

Jojanneke Vogel
Jarig: 21 augustus
Lievelingskleur: roze, groen, blauw
Lievelingseten: Indonesisch, Sushi of een heerlijke pannenkoek met stroop!
Hobby's: roeien, er op uit met de jongens, lezen

"Er heerst op Waterrijk een heel prettige sfeer; ouders en leerkrachten zijn op een positieve manier bij de school betrokken. In de klas spelen en werken de kinderen ook met veel plezier. Leren en spelen gaat in de groepen 1/2 gelijk op. Aan het begin van de week worden de weektaakjes uitgelegd. De kinderen gaan dan altijd vol goede moed aan de slag! Tjee, wat kunnen ze al veel denk ik dan en wat doen ze het goed! Net voordat we naar huis gaan lees ik vaak een verhaal voor, heerlijk om al die betrokken koppies te zien."


Katja Terstegen

Jarig: 12 juni
Lievelingskleur: Groen
Lievelingseten: Sushi en Thais
Hobby’s: Films, lezen, spelletjes, op pad met gezin of vriendinnen

"Ik ga altijd met veel zin naar Waterrijk. Heerlijk om de kinderen te zien ontwikkelen en daar een belangrijke bijdrage aan te kunnen leveren. Op Waterrijk werkt een enthousiast en gedreven team. We werken samen aan professionalisering om nog beter bij individuele behoeften te kunnen aansluiten. We vinden het belangrijk dat elk kind, elke ouder en elke collega zich prettig voelt op school. Daar streven we elke dag naar."


Kennith van Stam
Jarig: 18 april
Lievelingskleur: Blauw
Hobby’s: Voetbal, hardlopen, lezen, films en muziek luisteren
Lievelingseten: Ik kan niet kiezen… voor een broodje shoarma kun je mij altijd wakker maken

"Ik werk met veel plezier op Waterrijk, in een open en prettig team. De positieve sfeer en gezelligheid zorgen ervoor dat ik altijd met plezier naar mijn werk ga. Ouders en leerkrachten werken samen om het beste uit een kind te halen, dat is super belangrijk!"

Kirsten Lammers
Jarig: 9 december
Lievelingskleur: Blauw
Hobby’s: Mens-erger-je-nieten met mijn kinderen, spelen met de hond, lezen, koken, rennen, dansen, fietsen, luieren en naar de bioscoop gaan.
Lievelingseten: Italiaans eten is echt het allerlekkerst. Vooral risotto met tomaat en mozzarella. Maar voor een zuurkoolschotel mag je me ook wakker maken!

"Sinds vorig jaar oktober mag ik de directeur zijn van Waterrijk. En dat is echt ontzettend leuk. Ik word heel blij van al die verschillende kinderen in onze school. De juffen en meesters waar ik mee samenwerk zijn enthousiast en erg goed in hun werk. Ik vind dat het ons goed lukt om een school te zijn waar het fijn is, waar hard gewerkt en veel gelachen wordt."

Laurie de Willigen
Jarig: 1 september
Lievelingskleur: mintgroen
Lievelingseten: saoto, sushi, risotto en boerenkool
Hobby’s: salsa, skiën, judo en reizen

"Wat werk ik met veel plezier op OBS Waterrijk! Samenwerken, elkaar helpen, eerlijkheid en gezelligheid vind ik erg belangrijk. Ik geniet ervan wanneer de kinderen de klas binnenkomen met een lach op hun gezicht en we er samen voor kunnen zorgen dat iedereen het beste uit zichzelf haalt. We hebben een ontzettend hardwerkend en gezellig team. We staan voor elkaar klaar en helpen elkaar waar nodig. Dat vind ik heel fijn!"

Loes van Arendonk
Jarig: 22 maart
Lievelingskleur: groen
Lievelingseten: lasagne
Hobby's: Korfballen, korfbaltraining geven, hardlopen en lezen.

"Op Waterrijk hangt een open, harmonieuze en prettige sfeer. Er wordt hard gewerkt en is veel ruimte voor de individuele ontwikkeling van het kind. De kinderen zijn heel enthousiast en open. Ze werken hard en willen zelf graag leren. Ouders zijn betrokken en behulpzaam, dit vind ik erg prettig."

Maartje Remmers
Jarig: 27 oktober
Lievelingskleur: groen en roze
Lievelingseten: Salade met vis
Hobby’s: reizen, sporten en gezellig eten

"Ik vind het altijd fijn en leuk als ik s'ochtends de school binnenstap. De juffen en meester van Waterrijk zijn erg betrokken met de kinderen en met elkaar. Het is super om te zien hoe de kinderen elk jaar groeien in hun ontwikkeling en dat ik daar elke schooldag bij mag zijn vind ik bijzonder. We geven elkaar veel opstekers in de klas, zo zorgen we ervoor dat de sfeer fijn is in de klas en we zijn een ster in elkaar helpen!"

Maartje Wonders
Jarig: 5 september
Lievelingskleur: Mintgroen en wit
Hobby’s: Gitaar spelen, hockeyen,shoppen, erop uitgaan met vriendinnen of met mijn vriend.
Lievelingseten: Ik ben gek op Italiaanse pasta’s.

"Dit jaar begin ik met werken in groep 1/2C op OBS Waterrijk.Toen ik de school voor het eerste binnen liep, voelde ik een hele prettige, warme en positieve sfeer om mij heen. Leerkrachten staan open om meer en van elkaar te leren.Ik heb erg veel zin om te starten, mijn gitaar in te zetten en samen met de kids op onderzoek uit te gaan naar de wereld om hen heen ."

Manja van Vlooten
Jarig: 16 november
Lievelingskleur: rood, geel en oranje; warme en vrolijke kleuren. Kleuren die mij doen denken aan het voorjaar en de zomer
Lievelingseten: Bruine bonen met ananas
Hobby’s: Leuke dingen doen met mijn zoons en schoondochters, met vriendinnen leuke dingen ondernemen, lezen, film kijken en langs de zee lopen.

"Het is leuk om op deze school te werken, omdat er leuke kinderen zijn met betrokken ouders en een enthousiast team. Samen maken we de school tot een school met ontwikkelingsmogelijkheden in een veilige, gezellige sfeer."


Marjolein van Oenen
Jarig: 24 september
Lievelingseten: frietjes, lasagna
Hobby’s: buiten het werk op waterrijk heb ik 2 prachtige kinderen van 8 en 10 jaar. Mijn dochter zit op synchroonzwemmen en daar ben ik zelf trainster. Waar nodig klus ik in mijn huisje of ben ik aan het tuinieren. Ik ben dus eigenlijk altijd wel druk met van alles. En om de rust te zoeken ga ik graag naar de sauna, eenvoudig kamperen, een boek lezen, een blog schrijven of lekker wandelen in het bos. Ik hou ook wel van een filmpje op zijn tijd.

"Ik vind Waterrijk een ontzettend gezellige en bruisende school. Het team is enthousiast en werkt heel erg hard. De kinderen zijn een mooie afspiegeling van onze samenleving en dat maakt het contact met de ouders ook erg gevarieerd."


Margreet Smit
Jarig: 13 mei
Lievelingskleur: paars
Lievelingseten: pasta, sushi
Hobby's: tv kijken, sporten (tennis, zwemmen) , computeren, winkelen, uit eten gaan, kletsen met vriendinnen, mijn kat Pim

"Ik werk nu voor het 5e jaar op OBS Waterrijk en ik heb het hier enorm naar m’n zin! Ik geniet van het begin van de dag wanneer de kinderen met een grote lach de klas in komen, samen willen werken, leren en spelen en elkaar helpen waar ze kunnen! Het team van Waterrijk is net zo gemotiveerd als de kinderen iedere dag het beste uit de kinderen en collega’s te halen."

Marije Langeslag
Jarig: 27 juli
Lievelingskleur: Ik kan niet kiezen! Er zijn zoveel mooie kleuren…
Hobby’s: Zumba, lezen, uit eten gaan, naar het filmhuis, bijkletsen met vriendinnen…
Lievelingseten: Lasagne

Ik werk nu ruim een jaar op Waterrijk en ik heb het erg naar mijn zin. Er hangt een gezellige sfeer op school, dit komt door de vrolijke kinderen en collega's en ook doordat we een Vreedzame School zijn. We gaan er weer een mooi en leerzaam schooljaar van maken!

Marlous de Jong

Jarig: 11 augustus
Lievelingskleur: Blauw
Hobby’s: Wedstrijdzwemmen, hardlopen, koken, reizen en lezen.
Lievelingseten: Italiaans, Japans en pannenkoeken met kaas!

"Vanaf dag 1 geef ik met veel plezier les op Waterrijk! De kinderen zijn heel enthousiast en de collega’s zijn ontzettend gezellig en behulpzaam. Nu ben ik met veel plezier aan het schooljaar 2015-2016 begonnen in groep 5a. Ik ga er samen met de kinderen een heel gezellig en leerzaam schooljaar van maken!"

Mirjam van de Poll
Jarig: 2 maart
Lievelingskleur: oranje, een vrolijke, zonnige,  Hollandse kleur
Lievelingseten: Italiaans en Mexicaans
Hobby’s: ik houd enorm van sporten: spinning en als het mooi weer is fiets ik op de wielrenfiets door mooi Nederland. In de winter gaan we altijd op wintersport en ik houd dan enorm van skiën. Ook vind ik het fijn om te skeeleren. 

"Waterrijk is een school waar een fijne sfeer hangt en waar de meeste kinderen elkaar kennen. Wat ik het leukst vind, zijn de kinderen en mijn bevlogen collega’s. Ik vind het leuk om gezellig creatief bezig te zijn (knutselen, drama), voor te lezen en om kinderen uit te dagen wat meer van zich zelf te laten zien."


Nienke Dufrenne
Jarig: 18 augustus
Lievelingskleur: roze en blauw
Hobby’s: mijn kinderen, dansen, muziek luisteren, sporten, koken, zeilen
Lievelingseten: Italiaans, Thais, sushi

"Dit is nu al weer mijn vijfde jaar op Waterrijk. Ik vind het heel fijn om te ervaren dat we zo’n hardwerkend en lerend team zijn. Iedereen zet zich enorm in voor de school. De sfeer is goed en dat maakt dat ik mij hier heel welkom voel. De kinderen gaan op een fijne manier met elkaar om, het is te merken dat we een Vreedzame School zijn!"


Patricia Tegelaar 
Jarig :20 augustus
Lievelingskleur: rood
Hobby's: preparen van dieren, kostuums maken voor elfia, sauna.
Lievelings eten: Indonesisch

"Dat we afgelopen tijd zo gegroeid zijn, en de collega’s 
vind ik het leukst aan de school. Ik vind heel veel leuk. Maar ik ben wel een type om dingen uit te zoeken en te regelen."

Rianne Kruijt
Jarig: 23 augustus
Lievelingskleur: felle kleuren!
Lievelingseten: sushi Hobby's: tennis, skiën en hardlopen.

"Het leukst aan Waterrijk is de goede samenwerking onderling, de sfeer binnen de school, de kinderen. Het leukste is om kinderen op alle gebieden zien leren en ze motiveren om dit ook te doen, ieder kind op eigen niveau."

Renske Uiterwijk
Jarig: 4 januari
Lievelingskleur: ik vind vele kleuren mooi!
Hobby’s: tennissen, dansen en met mijn kinderen Femke en Tijmen op pad 
Lievelingseten: spaghetti
 
 "De school is groter geworden maar het gezellige hardwerkende team is er nog steeds. Ik vind het fijn dat er een goede sfeer bij ons op school is tussen de ouders, leerkrachten en kinderen. Voorlezen en knutselen doe ik graag."

Saartje Bijveld

Jarig: 6 februari
Lievelingskleur: Carribische zee-blauw en zuurstokroze
Lievelingseten: Je mag me altijd wakker maken voor een pastechi keesie, een Arubaans hapje dat lijkt op een kaassoufflé.
Hobby's: Ik hou van hockey en dansen. Vroeger deed ik ballet, maar tegenwoordig vind ik het leuk om te salsa dansen. Het allerliefst ben ik op reis om nieuwe dingen te ontdekken en vast te leggen met mijn spiegelreflex camera.

"Waterrijk is een leuke school waar iedereen zich welkom voelt. Ik vind het gezellig met het team en met de kinderen. De leukste dagen vind ik de momenten waar we dingen samen doen met de hele school zoals de Dali- week en samen schaatsen. Zo leer je elkaar goed kennen en hebben we de grootste lol!"

Selma Buhrman

Jarig: 17 maart
Lievelingskleur: grachtengroen
Lievelingseten: fruit en pasta
Hobby's: Wandelen, lounge en jazzmuziek luisteren, lezen ( o.a. de krant uitpluizen) en veel gezellige dingen doen met gezin en vrienden.

"De school ken ik al enige tijd uit de periode dat ik RT taken had en voor invaldagen werkzaam was bij kleutergroepen. Van oorsprong kom ik ook uit het kleuteronderwijs.
Het is fijn om op Waterrijk samen met kinderen, collega’s en ouders te werken aan een positief schoolklimaat waarin voor mij een goede sfeer en een goed contact met elkaar de basis vormen om tot leren te komen. De stralende lach van een kind, het gesprek, een begroeting, het zien ontwikkelen naar een volgende stap maakt het werk zo prachtig. Ik hoop op een mooi schooljaar 2016-2017."

Susan Gaasbeek
Jarig: 21 april
Lievelingskleur: groen
Lievelingsmenu: carpaccio, sperzieboontjes met aardappeltjes, chocolademousse
Hobby's: sporten in de sportschool; gezellig kletsen en uiteten met vriendinnen

"OBS Waterrijk heeft een enthousiast, vrolijk, stimulerend, betrokken en open team, ouders en kinderen. Daarom is het iedere keer weer een feestje om naar school te gaan!"

Veronique van Norden

Jarig: 10 juli
Lievelingskleur: roze
Lievelingseten: tapas en frietjes
Hobby's: tennis, zwemmen, winkelen, uitstapjes maken met vrienden en reizen

"Er heerst veel gezelligheid op school! Enthousiast en gedreven team, gezellige kinderen en het contact met ouders verloopt prettig. Het is belangrijk dat elk kind goed in zijn of haar vel zit: dan pas kunnen kinderen groeien. Zelf geniet ik er van om te zien dat kinderen stapje voor stapje vooruit gaan en om daar mijn bijdrage aan te kunnen leveren. Verder hou ik veel van uitstapjes maken met de kinderen, knutselen en muziek maken."